Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат, момченцето е невредимо
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2019 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат, момченцето е невредимо

/КРОСС/ Автомобил с дете, паркиран на стръмен участък в района на Университетската болница "Канев" в Русе, е потеглил сам и е пропаднал в 10-метров скат в близост до кея на река Дунав. Двегодишното момченце било извадено от колата невредимо от собствената му майка и от свидетел на инцидента, който се притекъл на помощ.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден в 12.30 часа. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. Колата била паркирана на стръмния участък от майката на детето. "Видях автомобила как премина пред мен, прескочи бордюра и пропадна по ската. След него бягаше жена", каза 55-годишният Ивайло Кьосев - свидетел на инцидента.
Колата спряла в храстите и дърветата, на няколко метра от жп линията, по която преминават само товарни влакове.

"Слязохме долу с майката, извадихме детето и заедно се изкачихме", разказа Кьосев. Детето все пак било откарано за преглед в Спешното отделение на болницата. Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов, който бе на мястото на инцидента, благодари на Ивайло Кьосев за помощта, която е оказал.

Павлов обясни, че предстои с алпийски способ екип на противопожарната служба да обезопаси автомобила, след което с кран колата ще бъде изтеглена на пътя. Движението на влаковете по линията временно е спряно.

Причините за инцидента се изясняват.