Мъж падна във водоем над Благоевград и загина
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Февруари 2019 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж падна във водоем над Благоевград и загина

/КРОСС/ 50-годишен мъж от Благоевград почина, след като падна във водоем в село над областния град.

Сигналът за инцидента е получен към полунощ от махала Шоповци на село Бистрица, община Благоевград. Мъжът отишъл в махалата, за да види къщата си, там имало още един човек, с когото снощи седнали да пийнат по чашка.

В полунощ гостът тръгнал да си ходи, домакинът тръгнал с него, за да го изпрати до къщата му. Тъй като в махалата няма ток, той светел с фенерче. Вървящият пред него мъж обаче изведнъж изчезнал. Приятелят му го открил паднал от скат, висок 6-7 метра в малък водоем. Извадил го от него, но мъжът не давал признаци на живот.

Последвало обаждане на тел. 112. Към махалата, намираща се на 5 км южно от пътя Благоевград-Бистрица, води черен път, който минава и през Арабаджийска махала. На място пристигнал екип за аварийно-спасителни дейности на РС ПБЗН-Благоевград. Мъжът бил изваден от тях над водоема, след което тялото на загиналия е свалено до асфалтовия път. Там смъртта му е констатирана от лекарски екип, а тялото транспортирано за аутопсия в отделението по съдебна медицина на МБАЛ-Благоевград.

Възможно е мъжът, който е много едър, да е получил инфаркт, вследствие на което се е търколил по ската и паднал във водоема, подобен на рибарник. Инцидентът се изяснява от служители на Второ ПУ-Благоевград.

При друг инцидент, към 7.15 часа в четвъртък сутринта, 57-годишна жена е паднала на улица в Благоевград и починала на път към болницата.