Ударно асфалтират стария път за Благоевград
Секция: Автомобили
07 Февруари 2019 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ударно асфалтират стария път за Благоевград

/КРОСС/ Започва ремонт на стария път за Ботевград през "Витиня". На шофьорите им се налага всеки ден да минават през огромните дупки. В репортаж, излъчен в БТВ „Тази сутрин" зрителите имаха възможност да видят как е изглеждало трасето преди и как върви ремонтът му след проверката на телевизията.

Че това е старият път през "Витиня" се разбира единствено по знаците и десетките коментари под клипа в социалните мрежи. Снимки през деня показват и дълбочината на дупките. Камионите и автомобилите преминават дори в насрещното. Трасето е осеяно и с различни части, изпопадали от превозните средства. В регистрите пътят е записан като първокласен републикански път. Винетки също се изискват. Ангажиментът за поддръжка е на АПИ, а оттам обещаха ремонт. Седмица по-късно движението вече е отклонено и се полага нов асфалт.

Пътят не е нормален и затова трябва да се шофира съобразено с условията на пътя и пътните знаци, коментира инж. Георги Георгиев, директор на Областно пътно управление-София, АПИ. Той допълни, че ударния ремонт сега се прави с цел осигуряване на безопасността на пътуващите по въпросния път. Летния сезон ще бъде всичко нормално и ще се пусне тежкото движение по АМ „Хемус", коментира още инж. Георгиев.

При добро време ремонтът на отсечката ще приключи до месец.