Новият Peugeot 508 е стана автомобил на годината
Секция: Автомобили
07 Февруари 2019 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Peugeot 508 е стана  автомобил на годината

/КРОСС/ Новият PEUGEOT 508 оглави категория „Леки автомобили", а след гласуване на журито бе провъзгласен и за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019г.
Друг автомобил с марката Peugeot - новият Peugeot Rifter, спечели приза „Многофункционален автомобил на годината".

Този триумф на Peugeot е грандиозно признание за усилията на екипа, подема на марката и скока по отношение на качеството, които тя бележи.
Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова на 6 февруари по време на тържествена церемония.

Новият Peugeot 508 ще носи титлата кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новия Peugeot 508. Новият PEUGEOT 508 е оборудван с най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация. За пръв път в сегмента новият Peugeot 508 демонстрира и Система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

Новият Peugeot Rifter бе избран за Многофункционален автомобил на годината. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини - с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit® и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.