Сергей Лазарев ще представя Русия на Евровизия 2019 (видео)
Секция: КУЛТУРА
08 Февруари 2019 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лазарев ще представя Русия на Евровизия 2019 (видео)

/КРОСС/ Сергей Лазарев за втори път ще представи Русия на международния конкурс Евровизия, който ще се проведе през май в Тел Авив. Това съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на официалния организатор на конкурса в Русия.
„Русия ще бъде представена на Евровизия-2019 от певеца Сергей Лазарев. За подробности вижте програмата„ Здравей, Андрей "в събота от 17:30 часа в телевизионния канал Русия-1, съобщава пресслужбата на ВГТРК.
Продуцент на Лазарев ще бъде народният артист на Русия Филип Киркоров, посочва в съобщението телевизионният оператор.

Правилата на "Евровизия" предполагат, че операторът на дадена участваща страна може да проведе национална селекция за състезател или да го избере самостоятелно. Руските радио- и телевизионни оператори - Первий канал и Россия-1, които се редуват през година - не са провеждали открит подбор на представител на страната от 2013 г. насам. Последната национална селекция през 2012 г. спечелиха „Бурановските баби", които тогава заеха второ място в състезанието.

Сергей Лазарев представи Русия през 2016 г. в Стокхолм и тогава зае трето място в класацията с композицията You Are the Only One ("Ти си единствена"), написана от Филип Киркоров.

video: https://www.youtube.com/watch?v=w7hRZS-nLhY