Румен Петков обсъди с ръководителя на „Россотрудничество“ бъдещето на отношенията между Русия и България
Секция: ПОЛИТИКА
08 Февруари 2019 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков обсъди с ръководителя на „Россотрудничество“ бъдещето на отношенията между Русия и България

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи пред Елеонора Митрофанова, ръководител на Федерална агенция „Россотрудничество" вижданията на ПП АБВ за бъдещето на взаимоотношенията между Русия и България. Основни акценти на срещата беше 140-годишнината от дипломатическите отношения между двете държави, както и бъдещето на енергийните проекти и енергийната сигурност на България и Европа.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка запозна Елеонора Митрофанова с взаимоотношенията между младежката организация на АБВ и младежкото крило на партия „Единна Русия" - „Млада гвардия" и проекти, които съвместно са реализирали досега и в перспектива, от което Митрофанова изрази задоволство.
От руска страна участници в срещата бяха още Андрей Коваленко - началник на отдела за реализация на младежки програми в „Россотрудничество" и Елена Шлинева - Началник на отдела за граждански инициативи и развитие на обществената дипломация. От българска страна - председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Анатолий Потапов - извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България и понастоящем, председател на Дружеството за приятелство Русия-България. Анатолий Потапов изрази подкрепата си към ПП АБВ и посочи, че добре разбира мястото и ролята на АБВ в българския политически живот и отношенията между България и Русия.