Столичното летище откри „Училище за авиация"
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Февруари 2019 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичното летище откри „Училище за авиация"

/КРОСС/ Столичното летище посвети февруарското издание на инициативата „Училище за авиация" на 50-годишнината на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение". Събитието беше открито от Ася Иванова, председател на Съвета на директорите на летище София, Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор и Иван Дяксов, заместник генерален директор на РВД.
Децата научиха какво правят ръководителите на полети и разгледаха работното им място - летищната контролна кула, от където се управляват полетите, изпълнявани на столичното летище.
С интерес научиха още как летище София работи в зимни условия. Защо е важно да бъде почистена пистата и задължително да се обработват самолетите със специална антиобледенителна течност преди излитане, за да се осигури сигурността на пътниците.
Най-интересно за децата беше да разгледат всичко, за което бяха слушали - да видят как река Искър преминава под пистата на летище София, да разгледат пожарната и всички сгради и съоръжения, които не всеки може да види, дори когато пътува.
„Учебният ден" завърши с раздаване на дипломи на всички участници.