Румен Петков участва в 147 годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва
Секция: ПОЛИТИКА
09 Февруари 2019 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков участва в 147 годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Иван Гранитски, член-кореспондент на Българската академия на науките, бяха почетни гости на 147 годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва.
В поздравителното си слово Румен Петков отбеляза, че Русия е дала 140 000 жертви за освобождението на България. „Само в Плевен - град, чиито кмет бях в миналото, са дадени 30 000 жертви". Петков посочи още, че тази година се навършват 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Русия.
Председателят на ПП АБВ поздрави директора на Дирекция „Музейно дело" към руското Министерство на културата Владислав Кононов и директора на Държавния исторически музей в Москва Алексей Левикин и им отправи покана за гостуване в Плевен на 10 декември - датата, на която градът чества своето освобождение. Румен Петков направи и подарък - валидираните пощенски плик и пощенска картичка, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея.