Защо да ядем тиква за закуска?
Секция: Здраве
11 Февруари 2019 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".
Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
/КРОСС/ Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено я консумираме за десерт или самостоятелно. В България най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.
Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.
- Мъфини от тиква - все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
- Френски тост с тиква - френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
- Овесени ядки с тиква - това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
- Крем карамел с тиква - ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем-карамел с парченца тиква.
Знаете ли че?
Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция "КРОСС"
позоваването е задължително.