Защо да ядем тиква за закуска?
Секция: Здраве
11 Февруари 2019 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо да ядем тиква за закуска?

/КРОСС/ Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено я консумираме за десерт или самостоятелно. В България най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.

Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

  1. Мъфини от тиква - все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
  1. Френски тост с тиква - френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
  1. Овесени ядки с тиква - това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
  1. Крем карамел с тиква - ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем-карамел с парченца тиква.

Знаете ли че?

Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.