ЕРП Север завърши инвестиционни обекти на стойност 400 000 лева в област Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Февруари 2019 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север завърши инвестиционни обекти на стойност 400 000 лева в област Варна

/КРОСС/ ЕРП Север приключи пореден етап от изграждането на въздушна кабелна мрежа в местност Добрева чешма край Варна. Монтирани са нови железобетонни стълбове и проводници от усукан изолиран тип. С новопоставените елементи от електроразпределителната мрежа инвестицията в района от миналото лято до сега надхвърля 320 000 лева.

Електроразпределителното дружество стартира проекта за изграждане на въздушна мрежа в Добрева чешма в отговор на засиленото строителство и нарасналото търсене на жилищни обекти в местността. Новите съоръжения ще могат да поемат повишеното потребление и ще обезпечат сигурността на електрозахранването в района.

Завърши и рехабилитацията на въздушната мрежа ниско напрежение в град Вълчи дол в област Варна. Инвестицията на ЕРП Север е на стойност над 70 000 лева и включва подмяната на около 5000 метра усукан изолиран проводник. Направена е експертна инспекция на стълбовната мрежа в града и са монтирани нови съоръжения в набелязаните участъци.

Електроразпределение Север е част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна. Дружеството управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. на територия от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.