Цветът на 2019 - да го поканим в интериора
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Февруари 2019 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветът на 2019 - да го поканим в интериора

/КРОСС/ Този великолепен микс носи усещането за повече топлина, оптимизъм и надежда, че животът ще бъде по-безгрижен и по-радостен. Вече 20 години Пантон обявява т.нар. цвят на годината, проследявайки тенденциите в различни сфери от живота – от модата през интериорния и продуктовия дизайн до индустрията на развлеченията и графичните символи на съвремието. Това е обследване на експертно ниво и с много широк спектър. През годината се наблюдават модните дефилета, пътуващите по света изложби, спортните събития, популярните дестинации за пътуване, филмите, които са в процес на заснемане, за да излезе на сцената главният герой – цветът на предстоящата година.

Living Coral е описван като „утвърждаващ живота нюанс на оранжевото със златни отблясъци“. Как да го включим в дома, за да влезем първи в тренда, който ще ни залее през новата година? Нека да не бързаме да боядисваме някоя от стените в оранжево, а да помислим как ни въздейства този цвят и кое е най-подходящото място и най-адекватната форма да го включим във всекидневната си среда.

Може би най-добре е да си поиграем на декоратори и да заложим на акцентите в интериора – малките аксесоари, посудата, наметалата и възглавничките, кърпите или халатите за баня, осветлението. Какво да очакваме като въздействие върху сетивата ни?

Според интериорните специалисти Living Coral дава усещане за повече топлина в модерните и по-семплите интериори. Ако се комбинира с матови повърхности и естествени материи и материали пък, ще внесе рустикално усещане в дома. Палитрата от земни тонове ще го открои по изискан начин, като създаде атмосфера на спокойствие, комфортна за обитаване.

Неутралните тонове като камък, пясък, скала, различните нюанси на светлосивото с акценти от бяло и черно за по-категорична визия са идеалната рамка, в която цветът на годината ще „заблести“ като примадона на интериорната сцена.

Един по-индустриален декор пък, с наличието на метални елементи, ще извади златните полутонове в Living Coral и ще придаде на интериора софистицирана визия. Този жив и динамичен цвят не по-зле се поставя и в рустикалните интериори, както и в стилистиката на шаби-шик.