Фестивалът "Родопска угодия" събира любителите на родопската кухня в Девин
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Февруари 2019 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фестивалът "Родопска угодия" събира любителите на родопската кухня в Девин

/КРОСС/ Любители на вкусната храна, на родопските традиции и на удоволствията се събират на първи фестивал "Родопска угодия" в гр. Девин на 22 и 23 март.
Целта на фестивала е да популяризира традиционната родопска кухня, която предлага изключително разнообразие от уникални, невероятно вкусни и здравословни ястия, приготвени от продукти, които ни дава земята. По време на фестивала главните готвачи на местните ресторанти, както и жители на Девин и околните населени места ще почерпят всички участници и гости с характерна родопска храна. Тук ще можете да опитате ястия, приготвяни само в този край като родопски пататник, клин, марудници, трахана, качамак, вкусен смилянски боб и др. Свои млечни продукти ще предложат на гостите на фестивала местни производители. Ще можете да опитате и вкусни сладка от горски плодове, събирани в Родопите, уханен мед, както и традиционния мурсалски чай, който дава здраве и дълголетие.
Като на всеки празник в Родопите ще рукне и гайда, а жители и гости ще се хванат заедно на хоро.
Своето участие във фестивала вече са заявили представители от различни обасти на страната, всеки от които ще покаже своите кулинарни традиции и ще забавлява гостите със свои изпълнения на сцена. Отбори от кулинарни училища ще се включат в състезание за приготвяне на традиционен родопски специалитет.