Сериозно препятствие за "Реал" и чакано зрелище на "Уембли"
Секция: СПОРТ
13 Февруари 2019 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериозно препятствие за "Реал" и чакано зрелище на "Уембли"

/КРОСС/ Отборът на "Реал" Мадрид е в серия от шест победи и едно равенство в последните седем мача, но го чака едно по-различно предизвикателство - "Аякс". Тази вечер носителите на трофея гостуват на "Йохан Кройф Арена" в първи осминафинален мач от Шампионската лига, а срещата от 22 ч. ще бъде излъчена на живо по bTV Action. Студиото започва в 21:30 ч.

Настроението в испанския лагер е отлично и по всичко изглежда, че кризата е преодоляна. През уикенда "Реал" победи с 3:1 градския си съперник "Атлетико" и се изкачи на второто място в Ла Лига, като вече е на шест точки от лидера "Барселона".

За разлика от възходящото развитие на съперника си, "Аякс" играе колебливо в местното първенство. Сред незадоволителните резултати на гранда от Амстердам е тежката загуба с 2:6 от "Фейенорд". Въпреки това, когато говорим за европейска сцена холандците имат с какво да ни изненадат.Реал" има 13 трофея в турнира, а "Аякс" е с 4. Това ще бъде 13-и сблъсък между двата тима, като "белите" водят със седем на четири победи.

Капитанът на "Реал" Серхио Рамос ще излезе за своя мач номер 600 с екипа на тима и така ще се превърне в седмият играч в историята на Кралския клуб с подобно постижение. Рамос има 84 гола и е спечелил 20 трофея.Защитникът е седми по мачове в историята на клуба и ще се доближи на една среща от Фернандо Йеро и Пако Хенто, които са с по 601.

Другата среща от 1/8-финалите също обещава зрелище - "Тотнъм" е домакин на "Борусия" Дортмунд. Мачът от 22 ч. ще бъде излъчен по RING.

След силния старт на сезон 2018/19 "жълто-черните" намалиха оборотите. Те отпаднаха с драматични дузпи от турнира за Купата на Германия, записаха три поредни равенства в Бундеслигата, а за капак Люсиен Фавър ще има проблеми със състава заради контузии на ключови играчи. Капитанът Марко Ройс, който има 17 гола и 11 асистенции от началото на сезона, е с травма. Освен него Лукаш Пишчек, Пако Алкасер и Юлиан Вайгъл страдат от различни контузии.

В тима на Маурисио Почетино картинката не е по-розова. Голмайсторът на "шпорите" Хари Кейн не е готов за игра, същото се отнася и за друг английски национал - Деле Али.