Пожарът в завода за месо в село Войводиново ще остави без работа 300 души
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожарът в завода за месо в село Войводиново ще остави без работа 300 души

/КРОСС/ Пожарът в завода за преработка на месо в село Войводиново ще остави без препитание близо 300 души. В завода няма синдикална организация, но експерти от КТ "Подкрепа" вече консултират работниците за техните права. Над 40 часа е отнело на огнеборците потушаването на пожара, възникнал в завода за преработка на месо в село Войводиново. Все още има тлеещи участъци. Все още е труднодостъпен достъпът до предприятието. Окръжната прокуратура започна разследване дали пожарът е възникнал умишлено или в резултат на техническа повреда.

Близо 300 души ще останат без работа след пожара. Според служителите на завода, инцидентът не е умишлен,а става въпрос за нещастен случай. Работници се надяват банките да помогнат на собственика.

Вакрил Запрянов, който е служител в завода коментира, че работодателят им не е закъснял и един ден плащането, но сега 300 души остават на улицата.

Лидерът на КТ "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев коментира по случая, като заяви, че безспорно след тази трагедия и липса на работни места, трябва да се пристъпи към процедура ,засягащи трудови правоотношения на работниците. Важното за всички служители е ,че има право да получат обезщетение, трябва и да подадат документи в бюрото по труда.Безспорно не е леко на работодателя, но той трябва да вземе предвид и проблематиката на тези хора. Кръстев коментира, че хората са търсили помощ в бюрото по труда, а представители на ръководството са консултирали някои от тях. Кръстев сподели, че офисът на КТ "Подкрепа" е отворен за безплатни консултации и съвместно с бюрата по труда ще започнат процедура по търсене на работа за всички ощетени от пожара.