Отваря врати най-голямото туристическо изложение у нас
Секция: Туризъм
13 Февруари 2019 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отваря врати най-голямото туристическо изложение у нас

/КРОСС/От 14 до 16 февруари 2019 г., в рамките на Международното туристическо изложение „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО", над 380 национални туристически организации, туристически компании, дипломатически представителства, общини и организации от четири континента ще представят най-атрактивните възможности за отдих, пътешествия и възстановяване.
25 държави от различни краища на света презентират потенциала на своите страни в областта на индустрията на гостоприемството. Над 40 общински администрации и информационни центрове ще промотират новите инвестиции в туристическа инфраструктура и атракции на своите територии, съвременните услуги в областта на предлагането, фестивали и събития, които привличат посетителски интерес.
С всяка изминала година туризмът обхваща все по-голям спектър от сектори на икономиката, сочат данни на Световната организация по туризъм към ООН. Множество държави, сред които и България, определят туризма като приоритетно направление в своето развитие, заради неговата ключова роля за разширяването на услугите и повишаването на инвестиционния интерес. Освен като стимул за развитие на инфраструктурата на национално и регионално ниво, туризмът е важен фактор за развитието на културните индустрии, съхраняването на традиционни занаяти и уникални местни производства. Разнообразяването на туристическото предлагане увлича в индустрията на гостоприемството предприемачи от най-различни сфери - рекламни агенции, производители, доставчици на суровини, транспортни компании и много други.
Динамиката в развитието на туристическия сектор влияе пряко и върху структурата на образованието и системата за повишаване на квалификацията на кадри. Отчитайки огромната роля на туризма за развитието на различни сфери на обществения живот, Световната организация по туризъм обяви 2019 година за приоритетна в развитието на туризма в тясна взаимовръзка с пазара на труда. „Туризмът и работните места - по-добро бъдеще за всички" е темата на настоящата година в областта на туризма.
Квалификацията на кадрите в туризма е една от водещите теми в конферентната програма на тазгодишното издание на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО". Сред проблемите, които ще бъдат дискутирани в рамките на форума са възможностите, предоставяни от финансовите инструменти на ЕС за дигитализация и постигане на устойчив растеж в туризма, както и перспективите за развитие на балнеологичен и медицински туризъм у нас и опита на водещи европейски дестинации.