Рекордни снеговалежи затрупаха Москва
Секция: Русия
13 Февруари 2019 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекордни снеговалежи затрупаха Москва

/КРОСС/ Десетки полети бяха отменени след рекордни снеговалежи през изминалата нощ в Москва, образували 36-сантиметрова снежна покривка, предаде Франс прес.

Цитирайки московските метеорологически служби, руската агенция РИА Новости съобщи, че е регистриран нов рекорд на валежите за денонощие в 140-годишната история на тези наблюдения. Предишният е бил от зимата на 1995 г.Обилният снеговалеж не предизвика значителни проблеми в пътното движение. Градският транспорт работи нормално, а големите пътни артерии не са много по-натоварени от обикновено.

Засегнати бяха единствено полетите: националната авиокомпания "Аерофлот" е отменила от снощи около 70 полета от и до летище "Шереметиево". Днес няколко полета имаха закъснения
"Валежите от сняг счупиха рекорда, освен това са регистрирани и екстремни температури. Всички общински служби работят с пълен капацитет. Бъдете внимателни по пътищата и тротоарите", предупреди столичният кмет Сергей Собянин в акаунта си в Туитър.

Московската служба за поддръжка на пътищата е мобилизирала 60 000 служители и 14 000 машини за разчистване на снега, като това не включва работниците от други служби и частни компании.

Има опасност в края на седмицата натрупаният сняг да се превърне в гигантски локви, тъй като се очакват необичайни за сезона високи температури.