Мачовете от Лига Европа ще започват с минута мълчание в памет на Емилио Сала
Секция: СПОРТ
14 Февруари 2019 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мачовете от Лига Европа ще започват с минута мълчание в памет на Емилио Сала

/КРОСС/Време е за най-интересната част от Лига Европа - фазата на директните елиминации. 1/16-финалните сблъсъци започнаха още във вторник с минимална победа на "Фенербахче" над "Зенит" Санкт Петербург, а днес каналите на bTV Media Group ще излъчат на живо още четири от най-вълнуващите съперничества в тази фаза на турнира. Започват излъчванията в 19:55 ч. с БАТЕ Борисов - "Арсенал" по bTV Action. "Артилеристите" са сред фаворитите за спечелването на трофея. Съставът на Унай Емери обаче показва колеблива игра в мачовете срещу големите си конкуренти в Англия и може да се окаже, че пътят към Шампионската лига минава единствено през спечелването на купата във втория по сила европейски клубен турнир. В момента "Арсенал" се намира на пето място във Висшата лига, на точка зад четвъртия "Манчестър Юнайтед".

Шампионатът в Беларус все още не е подновен, а играчите на Алексей Бага нямат официален мач от два месеца.

Отново от 19:55 ч. "Рапид" Виена е домакин на "Интер", а срещата е по RING. В лагера на "нерадзурите" има голям трус. Вчера бе отнета капитанската лента на Маури Икарди заради протакането на преговорите за нов договор. Аржентинският голмайстор се вбеси и отказа да пътува с тима за Виена. Лентата ще бъде на ръката на вратаря Самир Ханданович. Освен Икарди, Лучано Спалети няма да може да разчита на наказаните Марсело Брозович и Милан Шкриняр. Добрата новина за треньора е, че "Рапид" не е играл официален мач от 16 декември заради паузата в австрийското първенство. Отборът на "Интер" е трети в Серия "А", но изостава на 9 точки от втория "Наполи".

Двата отбора са се срещали два пъти и са си разменили по една победа. "Спортинг" Лисабон приема "Виляреал" от 22 ч. по bTV Action. При различни обстоятелства този двубой можеше да бъде сред най-равностойните, но в момента Жълтата подводница е в зоната на изпадащите в Ла Лига, а през уикенда на водения от Хавиер Калеха тим му предстои тежко домакинство на "Севиля".

"Лъвовете" са на четвърто място в Португалия, на 7 точки от третия "Брага" и винаги са готови за шоу на европейската сцена.

В 22 ч. по RING ще бъде излъчена срещата "Цюрих" - "Наполи". "Партенопеите" също са считани за фаворит за трофея. Те имат илюзорни шансове за титлата в Италия, а единствената загуба на неаполитанците в последните пет мача е от "Милан" в турнира за Купата на Италия. Швейцарският тим се намира на 4-о място в местното първенство, като след подновяването му има победа и загуба. Двата отбора се срещат за първи път, а треньорите ще могат да разполагат с най-добрите си играчи, защото няма контузени или наказани.

Всички мачове от Лига Европа ще започнат с минута мълчание в памет на Емилиано Сала!