Сухопътни войски ще участват в Световното зимно военно първенство в Сан Кандидо – Италия
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2019 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сухопътни войски ще участват в Световното зимно военно първенство в Сан Кандидо – Италия

/КРОСС/ Със заповед на Министъра на отбраната Красимир Каракачанов представителният отбор от Сухопътни войски за шеста поредна година е определен да участва в Световното зимно военно първенство, което ще се проведе от 13 до 24 февруари 2019г. в Сан Кандидо - Италия.
Двуседмичната подготовка на отбора се проведе под ръководството на командира на 101 алпийски полк - Смолян полковник Димитър Кацаров в КК Пампорово. В Първенството нашите военнослужещи ще участват в следните дисциплини за мъже и жени: ски бягане - 15 км; гигантски слалом; ски алпинизъм нощем и отборно 25 км ски патрул с две стрелби.
Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас
На 12 февруари 2019г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 52740 - Хасково, извърши успешно задача по разузнаване и унищожаване на един брой 76.2 мм артилерийски снаряд.
Групата в състав от четирима военнослужещи бе с ръководител капитан Слави Красев. Снарядът е намерен от ловец в гориста местност между селата Стамболово и Поповец, област Хасково.