Трети голям пожар в Пловдив в рамките на седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2019 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трети голям пожар в Пловдив в рамките на седмица

/КРОСС/ В рамките на седмица трети пожар лумва в Пловдивско при неизяснени обстоятелства. Днес в 11.30 часа, в пожарната в областния град е получен сигнал за пожар в сграда на бивша промишлена сграда на ул. "Шести септември" в областния град. Това съобщават от МВР. Става въпрос за сградата на бившата фабрика "Чайка".
Изяснено е, че огънят е възникнал на втория етаж от 6-етажна сграда, в склад за платове и шивашки материали. Хората от сградата са изведени, няма пострадали. Към мястото са насочени 6 екипа с 5 противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът е локализиран, продължават действията за погасяването му. Служители на Шесто РУ-Пловдив подпомагат на място действията на пожарникарите.

Припомняме, че петък вечер изгоря изцяло цех за месо в село Войводиново, отстоящо на 20 км от Пловдив. 300 души загубиха работата си, тъй като производствената част е изцяло унищожена. Вчера в града пламна магазин за фойерверки. Опасността беше бързо локазирина от пожарникарите, тъй като сградата, в чийто приземен етаж е магазина, е изцяло газифицирата и захранващото съоръжение е на метри от мястото, където са гърмяли пиратки и фойерверки.