МО в БСП защитава заложените в Конституцията принципи на правова, демократична и социална държава
Секция: ПОЛИТИКА
14 Февруари 2019 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 МО в БСП защитава заложените в Конституцията принципи на правова, демократична и социална държава

/КРОСС/ Младежкото обединение в БСП защитава заложените в Конституцията на Република България принципи на правова, демократична и социална държава. Позицията ни е свързана с последните предложения за промени в Изборния кодекс, които са, меко казано, безумни. Управляващото мнозинство, по инициатива на „скрития" коалиционен партньор на правителството - ДПС, предлага ритуалното обезличаване на мажоритарния елемент в нашия изборен процес - преференциите. По този начин управляващите погазват демокрацията и ограничават свободата на избирателите- да имат възможност да променят и подкрепят отделните личности в избирателните листи.
Този принцип на "партийна дисциплина" показва, че опонентите ни се интересуват единствено от икономически интереси и не искат избирателите, тоест българският народ, да променят техните листи. Считаме промените за грубо погазване на демокрацията в Република България и призоваваме българските граждани да не остават безучастни към тези събития, които ни водят към един авторитарен режим.
Въпреки направените предложения за „изчистване" на избирателните списъци, мъртвите души остават в тях. Няма да има избор на нова ЦИК, отменено е дистанционно гласуване, решенията в СИК и ЦИК ще се взимат с обикновено мнозинство, отпада машинното гласуване. ГЕРБ превръщат изборния процес в удобна за манипулиране от тях машина, като единствената цел на въпросните промени е те да спечелят изборите на всяка цена.
Времето на търпение приключи. Искаме оставката на правителството и предсрочни парламентарни избори. Това правителство не може да гарантира честното провеждане на изборния процес и е с изчерпан кредит на доверие!