Mastercard разкрива най-горещите дестинации за хранене и пазаруване по света
Секция: ИКОНОМИКА
15 Февруари 2019 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mastercard  разкрива най-горещите дестинации за хранене и пазаруване по света Къде харчим най-много за удоволствия, като храна и пазаруване, според Global Destination Cities Index на Mastercard

/КРОСС/ Проучването класира 162 града по посещаемост и похарчени суми от посетителите на тези дестинации за храна и пазаруване през 2017.

Градовете, в които харчим най-много за храна и напитки
Хареес в Дубай, паея в Палма де Майорка, пад тай в Банкок или шампанско с охлюви в Париж: хората си угаждат с храни и напитки в тези 4 града повече, отколкото навсякъде другаде по света. Градове, като Сингапур и Лондон също попадат в челната десетка по обща похарчена сума, но посетителите там харчат много по-малък процент от бюджета си за храна и напитки, съответно 12,9% и 17,6%.

Градовете, в които харчим най-много за пазаруване:
Данните разкриват, че посетителите на Дубай и Лондон харчат много за пазаруване независимо дали купуват дрехи, сувенири или други стоки. В Лондон, Сеул и Йоханесбург те харчат минимум 40% от бюджета си за пазаруване и пътуват натам с по-голям куфар.

В списъка с топ градове за храна и шопинг влизат 8 града от дестинациите на „Mastercard Priceless Cities" - платформа, в която пътешествениците от цял свят имат уникален достъп до пакети с безценни преживявания в повече от 40 града по света.

„У дома или на път, нищо не събира хората, така както храната. Тя е уникално преживяване, което ни свързва с културата, историята и уникалната кухня на всяко място." - казва Моника Биаджоти, вицепрезидент „Потребителски пазар и спонсорства" в Mastercard, и допълва: "Преживяванията остават в сърцето на всеки пътешественик, затова ние предлагаме програма, като Priceless Cities, която позволява на всеки Mastercard картодържател да се потопи в уникалната култура на всеки град, като дегустира вино в Le Repaire de Bacchus в Париж или пазарува в традиционния сук в Дубай с гид."

Mastercard от десетилетия помага на картодържателите да пътуват спокойно, безпроблемно и сигурно до милиони дестинации по света. Завладяващи оферти и преимущества помагат на туристите на всяка стъпка от тяхното пътуване. Повече информация можете да намерите на


https://www.priceless.com/

За Mastercard Global Destination Cities Index

Mastercard Global Destination Cities Index класира градовете по брой международни посещения и престой и похарчените от тях средства в съответните градове, като по този начин прогнозира растежа на турситите за следващата година. Използвани са общественодостъпни данни за международните посетители и похарчените от тях средства във всяка от 162-те дестинации.

Този индекс и съпътстващите го доклади не се базират на количества или данни от транзакции с Mastercard.