Пак агресия в Спешна помощ: Младеж нападна фелдшер
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Февруари 2019 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пак агресия в Спешна помощ: Младеж нападна фелдшер

/КРОСС/ Пореден случай на агресия над медик. Нападението е станало в Нова Загора.До агресията се стигнало, след като младеж и негови близки са били помолени да излязат в коридора на филиала за Спешна медицинска помощ, докато лекарите се борят за живота на бащата на нападателя.

48-годишният мъж починал след масивен инфаркт. Фелдшерът Митко Щилиянов се опитал да успокои близките, но 19-годишният младеж се нахвърлил върху него с юмруци и го съборил на кушетката. По думите му го е ударил 7-8 пъти по лицето и носа. По-късно в четвъртък нападателят беше освободен от полицията.
„Това е поредният случай на агресия над медик. Свикнали сме. Нямаме избор и ще продължим да работим. Трябва да се защитаваме сами", заяви пред NOVA ръководителят на Спешното отделение в Нова Загора д-р Хусин Калаш.
Нападнатият медицински фелдшер отказа коментар по случая. Само ден преди този инцидент, отново е имало нападение над медик. Шофьорите на линейките допълниха, че случаи на агресия се случват и когато отиват на адрес. Медиците настояват за физическа охрана в спешните центрове.