Русия е готова да помогне на Индия с технология за създаването на неядрена подводница
Секция: Русия
15 Февруари 2019 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Русия е готова да помогне на Индия с технология за създаването на неядрена подводница

/КРОСС/ Русия е готова да прехвърли своя технология в рамките на индийския проект за създаване на неядрена подводница и в момента се решава въпросът за статута на руското участие, заяви в интервю за РИА Новости директорът на международното сътрудничество "Ростек" Виктор Кладов.
"Русия е готова активно да участва в този индийски проект. Индийците искат да направят  подводницата си с независима електроцентрала и разнообразно ноу-хау. Русия разполага с всички технологии, необходими на индийците, както и с богат опит в създаването на подводници от различни класове. Всъщност днес в света няма равни на руските подводници във всяко отношение -  от дълбочината на потапяне и здравината на корпуса до използваните оръжейни системи, "каза Кладов.
В същото време той подчерта, че засега се решава въпросът: дали Индия ще обяви търг за участие в този проект или ще бъде съвместен проект с Русия.
"Този въпрос е в процес на вземане на решение. Подводницата е сложен механизъм, при който всички звена и механизми са взаимозависими. Единият не може да се вземе от един доставчик, вторият от друг, а третият от третия. Това е единен механизъм, който е технически много свързан. В момнта това дискутираме с нашите индийски партньори ", каза Кладов.