БЛС рестартира Националната кампанията срещу насилието над медици
Секция: Здраве
15 Февруари 2019 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БЛС рестартира Националната кампанията срещу насилието над медици

/КРОСС/ Българският лекарски съюз рестартира националната си кампанията срещу насилието над медици - „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание", #ПребориГнева. Тя ще бъде представена пред медиите на 19 февруари в Аулата на Александровска болница.
Тази година съсловната организация реши да даде път на доброто и затова мотото на кампанията е „Добрата дума лекува".
В рамките на събитието ще бъде обявено и началото на конкурс от фотографии, придружени с текст, които да „говорят" за доброто, което ежедневно лекарите правят за пациентите си. Изпратените материали ще се публикуват на сайта на БЛС, на ФБ страницата на организацията и във вестник Quo Vadis. Жури в състав ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, а с тях ще бъде направена изложба.


През септември 2017 г, след серия от нападения над медици, БЛС стартира национална кампания под надслов „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание" #ПребориГнева. За съжаление и днес сме свидели на различни случаи на агресия - към медицински персонал, служители на реда, военни, хората които помагане денонощно, 365 дни в годината. Случаите на агресия получават широк обществен отзвук и медийно внимание. Ние от БЛС обаче ежедневно получаваме и добри думи от пациенти, които топлят сърцата на лекарите. Време е и добрата дума да е тази, която да се изправи срещу агресията.