Стефан Софиянски: Не е ясно кой ще е собственик на Левски
Секция: СПОРТ
16 Февруари 2019 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Софиянски: Не е ясно кой ще е собственик на Левски

/КРОСС/ Бившият премиер на България Стефан Софиянски коментира пред "Тема спорт" последните събития в Левски и влизането на Васил Божков в клуба. Той сподели, че все още не е ясно дали Спас Русев ще продължи да бъде собственик на "сините", след като никъде не се споменава за напускането му. Бившият кмет на София говори за селекцията и новия треньор Георги Дерменджиев. 

"Фактът, че не Васил Божков, а група от фирми се ангажира с Левски, е добре. Въпросът е до каква степен ще продължи тази договореност, защото формулировката е, докато има взаимоизгодно сътрудничество. Това е много условно понятие. Според мен, първо трябва да мине Общото събрание и, второ - трябва да се види какъв бюджет ще бъде предвиден. Ако той е разумен и зад него стоят сериозни фирми, е гаранция за добра перспектива. За мен бюджетът е ключов. Но, ако той е условен и не е обезпечен, и Левски работи на дефицит, Левски може да има същите проблеми, каквито имаше и досега. 

Не мога да преценя размаха, с който действаше Павел Колев, защото фактът, че веднъж се споразумя, после се оттегли, а след това се върна... Той е доказал качествата си с работата в БФС. Но как ще бъде в Левски. Пак ще се върна на основното - Колев не дава пари за Левски. 

Обърнете внимание, че напоследък това бяха проблемите на Левски - несигурност, разсрочване на задължения, глоби. Всичко това при едно хаотично управление на Спас Русев, който още е собственик. А не знам дали ще се смени като такъв. Това не го пише никъде и не е ясно. Обърнете внимание в позицията. Никой не казва, че тази група фирми придобива собствеността. Поема издръжката, но кой ще е собственик? Не е ясно. 

Радостно е, че през зимата се привлякоха само българи, защото положението в Левски беше тревожно. Дерменджиев е треньор с доказани успехи. Когато е започвал работа е бил в сравнително добре подготвен отбор, а сега ще започне с малко разбита команда. Треньорската смяна повлия на отбора. Дерменджиев не влиза в изграден отбор. Това за него е голямо предизвикателство. Надявам се да докаже добрите си качества", коментира Софиянски.