Митьо Очите е в ареста на Националната следствена служба
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2019 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митьо Очите е в ареста на Националната следствена служба

/КРОСС/ Турция предаде на българските власти Димитър Желязков – Митьо Очите. Той вече се намира в ареста на Националната следствена служба, информира NOVA. Соченият за наркобос Желязков беше екстрадиран у нас снощи с полет от Истанбул.

На 2 август миналата година службите арестуваха в Бургас и региона група за рекет, физически тормоз и разпространение на наркотици. Арестуваните се оказаха приближени на Митьо Очите. Той беше обявен за издирване, а ден по-късно - задържан в хотел в Истанбул. Обвиненията му са същите като на задържаните в България.

В Истанбул заедно с Митьо – Очите беше задържан и заместник-председателят на общинския съвет от БСП в Бургас Бенчо Бенчев. С тях бил и  бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който, според твърденията на прокуратурата, е направил резервациите за стаите в хотела. Отново според прокуратурата, Митьо Очите стигнал до Турция два дни преди залавянето му с микробус, собственост на фирма на Бенчев.

„Просто така се случи, че бях на неудобно място с неудобни хора”, заяви тогава Бенчев.

А Несрин Узун разказа какво се е случило във вечерта на арестите. Тогава по думите му бил на вечеря с Бенчев.

„След вечерята, аз вместо да го оставя да се прибере с такси, го взех с моята кола, за да го оставя. Като пристигнахме и видяхме, че беше арестуван въпросният български гражданин, които са го търсили с Интерпол”, заяви тогава Несрин Узун.

Узун отрича той и Бенчев да са били задържани и казва, че са оказали пълно съдействие на местните власти.  Нашите власти пък казаха, че очакват Димитър Желязков на българска земя.
Още този уикенд Специализираният съд в София ще гледа мярката за неотклонение на Димитър Желязков.