Георги Марков: Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд - 2”. Бойко, намеси се!
Секция: ПОЛИТИКА
16 Февруари 2019 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Марков: Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд - 2”. Бойко, намеси се!

/КРОСС/ "Аз преживях “Костинброд-1”, който ни беше скроен от Мая Манолова, БСП и една сюрия други. Станах тогава от ГЕРБ - погнусен от опита да им бъде скроен този номер и да бъдат победени служебно. Сега ГЕРБ сам си скрои “Костинброд”. Това ще е “Костинброд-2”.

Това казва бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков пред "24 часа" по повод скандалните поправки в Избирателния кодекс, които предизвикват всеобщо недоволство.

"Вече виждам президента Радев в празнична парадна униформа - той ще стане герой, той ще стане борец за честни избори, той ще наложи вето и това ще бъде първото му успешно вето. За какво ни беше това? Нито една от тези промени не е нещо, без което да не можеше да се проведат тези евроизбори! ГЕРБ се вкара в капан. Горе-долу нещата наподобяват Истанбулската конвенция. Тогава лично при вас аз имах смелостта и най-вече честността да бия камбаната до г-н Борисов, че е подведен жестоко. Резултатът е печално известен!", подчертава Георги Марков.

Георги Марков призовава:  “Приятелю Бойко, намеси се, както можеш, да спрем и предотвратим това чудо! Да го прегласуваме още в сряда и всичко да остане така, както беше!”

Народният представител, който е от гражданската квота обяснява, че лично е посочен Борисов за депутат да му казва истината: "Защото съм единственият от ВНС, имам опит, от гражданската квота съм и не завися от партийна йерархия. Пратен съм от него да му казвам истината".

Георги Марков предупреждава, че така гласуваните поправки в Изборния кодекс създават усещането за нагласени избори, които могат да бъдат оспорени.

"Не трябва да създаваме впечатление, че променяме правилата на играта за едни избори, които и без това ще спечелим, и да създаваме ситуация те да бъдат оспорвани - да се олае цяла Европа, Азия, Африка. Това ще подмени темата на евровота - тя няма да е каква Европа искаме, а какви да са изборните правила", предупреждава Марков.