Томислав Дончев: През 2015 г. имаше опити за намеса в българските избори, както и опити за саботиране
Секция: ПОЛИТИКА
16 Февруари 2019 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томислав Дончев: През 2015 г. имаше опити за намеса в българските избори, както и опити за саботиране

/КРОСС/ „През 2015 г. имаше опити за намеса в българските избори, както и опити за саботиране” това каза в интервю за предаването „Тази събота” по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Това беше поредица от злонамерени хакерски атаки на сайтовете на Външно министерство, ЦИК и други. Това, в което не мога да съм толкова категоричен, кой стои зад тези атаки”, допълни той и изрази мнение, че може само да предполага, да има хипотези за това. Той изтъкна, че тогава  е било направено много, за да се локализира източникът.

"Има данни, кои хакерски групировки стоят зад атаката, но с коя държава са свързани те, не мога да кажа. Ние полагаме усилия, всеки изборен процес да сме по-подготвени и по-защитени”, заяви вицепремиерът.

Той е на мнение, че за едни избори е важно посланието и са важни качествените и стойностни кандидати. Вицепремиерът Дончев коментира, че е факт, че ГЕРБ получава подкрепата на ДПС в дадени моменти.

„Те имат ясно изразени позиции за външната политика, членство на България в Европейският съюз. По тези теми също сме получавали подкрепа", каза още Томислав Дончев.