/КРОСС/ 91-ва церемония по връчването на престижните кино награди „Оскар“ ще се проведе на 24 февруари в Dolby Theatre в Лос Анджелис.
Вече са ясни и подробности от менюто, което се подготвя за 25-та родена година под вещото ръководство на шеф Волфганг Пук.
Той съставя менюто за Бала на губернатора, на който ще се почерпят победители и победени, след като бъдат раздадени наградите „Оскар“.
И тази година за звездите на Холивуд е подготвен списък със специалитети, за които вече са подготвени 240 килограма говеждо от Кобе, 15 килограма хайвер, 250 омара от Мейн и 350 килограма риба тон.
Иберийска шунка от Испания
Японско говеждо
Омари
Предястия-сьомга под формата на Оскар, статуетката за наградите.
Екипът на Пук, който е съставен от 300 помощник-готвачи и 600 сервитьори, ще подготви и сервира около 30 000 порции във вечерта на Оскарите. Предвидени са 35 различни вида ястия, които ще задоволят и най-изтънчения вкус.
Селекция от коктейли.
Виното ще бъде от винарска изба Франсис Форд Копола, което тази година идва със специален етикет, изработен за събитието.
Останалите напитки няма да разочароват и най-претенциозните. Освен коктейли с текила ще има и традиционните 1400 бутилки шампанско, от които ще бъдат напълнени 12 000 чаши.
Ограничена серия бутилка шампанско Piper-Heidsieck.
Разбира се звездните гости ще бъдат посрещнати и с изискани десерти.
Шоколадови бонбони от ягоди.
Миниатюрна статуя на Оскар с шоколад
Шоколадови близалки Оскар
Вместо това те ще бъдат пакетирани и дарени на благотворителната организация „Проект Ангелска храна“,която ще ги раздаде на бездомни хора в Лос Анджелис.
За украсата на партито са поръчани червени цветя – лалета, рози и орхидеи от целия свят.