Таско Ерменков: Битката в парламента не ние я загубихме, а демокрацията
Секция: ПОЛИТИКА
17 Февруари 2019 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таско Ерменков: Битката в парламента не ние я загубихме, а демокрацията

/КРОСС/ „Битката в парламента не ние я загубихме, а демокрацията.” това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Таско Ерменков от БСП.

„Да се надяваме, че с усилията на омбудсмана, на президента и на онези депутати, за които демокрацията е на първо място, а не партийната дисциплина и далаверата, ще подкрепят ветото на президента, ако той го наложи, и в България ще се възвърне нормалният, демократичен начин за водене на избори”, допълни той. Ерменков коментира машинното гласуване.

По думите му, това гласуване би намалило  вероятността от фалшифициране на изборите и би намалило недействителните гласове. По въпроса за преференциалното гласуване, Ерменков каза: „Преференциите, не само технически, но и практически няма да могат да се ползват”.

Той е на мнение, че ДПС е сянката на властта и подкрепя ГЕРБ в ключови моменти, като за пример даде  гласуването за бюджета и за Изборния кодекс. Относно желанието на „АБВ” за коалиция с БСП, Ерменков изрази мнение, че този въпрос ще бъде обсъден на днешния пленум на БСП. 

„Всеки, който ще доведе до обединение на леви партии на базата не на математика, а на принципи, е добре дошъл при нас”, каза още Таско Ерменков.