Чайна Телеком издаде първата 5G СИМ-карта
Секция: Технологии
17 Февруари 2019 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чайна Телеком издаде първата 5G СИМ-карта

/КРОСС/ Чайна Телеком, един от трите телекомуникационни оператора на Китай, издаде първата 5G СИМ-карта за мобилен телефон на Пан Шъ'и, председател на Сохо Чайна (Soho China).

Този ход е символичен, тъй като СИМ-карта все още не може да бъде използвана, но е знак за сътрудничеството между двете страни в комерсиализирането на 5G мрежата.

През януари Чайна Телеком и Сохо Чайна постигнаха споразумение, според което мобилният оператор ще предостави 5G покритие на търговските имоти на строителната компания в Пекин, предаде bulgarian.cri.cn.

Чайна Юником и Чайна Мобайл също разкриха плановете си за 5G. В своя профил в микроблога Уейбо Чайна Юником заяви, че е предала официално машината за тестване на 5G смартфони. Докато Чайна Мобайл тази година ще се фокусира върху тестовете за мащабите на 5G терминалите.

Според китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии, страната ще ускори издаването на лицензи за търговия, през първата половина на годината ще пусне чипове за 5G терминали, а в средата на 2019 - за смартфони.