Обновеният Левски излиза срещу Локо Пд в първия си сериозен тест
Секция: СПОРТ
17 Февруари 2019 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обновеният Левски излиза срещу Локо Пд в първия си сериозен тест

/КРОСС/ Левски приема Локомотив Пловдив в един от най-интригуващите мачове от 21-ия кръг на Първа лига. Срещата е днес от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио. При успех „сините“ ще се приближат на точка зад втория ЦСКА и на 8 зад лидера Лудогорец, след грешните стъпки на „червените“ и „зелените“ в откриващия пролетния дял на шампионата кръг.  

Преди срещата Левски актив от 41 точки на третото място. „Смърфовете“, които ще опитат да влязат в първата шестица, са девети с 25 пункта, на два зад Ботев Враца, който обаче е с мач повече.

Левски имаше бурна зима. Тимът смени треньора си Славиша Стоянович, като на негово място застана бившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Цялата тази реформа бе направена в сянката на бъдещата смяна на собствеността в клуба. Очаква се тя да стане факт по време на Общото събрание на 6 март, когато се очаква Спас Русев официално да се оттегли, а контролният пакет акции да премине във Васил Божков.

Сега „сините“ откриват пролетния дял на шампионата с традиционно труден за себе си съперник - Локомотив Пловдив, който бе един от най-успешните отбори в контролите по време на зимната подготовка. Новият треньор на Левски Георги Дерменджиев вече определи групата си от 18 футболисти за сблъсъка, като от трите зимни попълнения – Мартин Райнов, Валери Божинов и Живко Миланов – липсва само десният бек. Юношата на Левски има болежки в прасеца, като от треньорския щаб не желаят да рискуват с него.

Очаква се повторен дебют на „Георги Аспарухов“ да направи стражът Николай Михайлов, който се завърна в родния си клуб още преди Нова година. Юношата на „сините“ обаче трябваше да навлезе в оптимална спортна форма преди да застане под рамката. По време на лагера в Кипър Михайлов проведе здрава подготовка под ръководството на новия наставник на вратарите – Димитър Иванков - и бе първа опция в контролите.

Що се касае до изходящите трансфери, най-големият такъв за „сините“ по време на зимната пауза бе продажбата на Габриел Обертан. Френската звезда отиде в турски Ерзурумспор, а клубната каса на Герена постъпи солидна сума. Левски раздели по взаимно съгласие с  Аймен Белаид, а   Ривалдиньо, Луан Виана, Алекс Боримиров,  Атанас Кабов и Иво Найденов бяха преотстъпени.

Иначе ден преди двубоя между Левски и Локомотив Пловдив, стана ясно, че на Герена е извършена още една треньорска рокада. Димитър Телкийски замени Асен Букарев като помощник на Дерменджиев.

Междувременно Локомотив Пловдив привлече Момчил Цветанов, Стамен Бояджиев, Един Бахтич и Никола Марич по време на зимната пауза. В момента няма напуснали отбора, но Симеон Райков се оказа в ролята на ненужен и в момента дори не тренира с отбора.

Лошата вест за тима на Бруно Акрапович преди началото на пролетния дял е контузията в кръстните връзки на левия бек Мустафа Абдуллахи, който ще пропусне остатъка от сезона.

За главен съдия на мача между Левски и Локомотив Пловдив бе определен Драгомир Драганов.