Предстоящи събития в страната на 18 февруари
Секция: Предстоящи събития
18 Февруари 2019 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 18  февруари

/КРОСС/Карлово.
От 18.00 часа пред паметника на Апостола вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва във възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски в град Карлово. От 19.00 часа в Народно читалище „Васил Левски - 1861" Илияна Йотова ще присъства на спектакъла „Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен от учениците от СУ „Васил Левски".

***
Петрич.
От 18.15 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва във възпоменателна церемония в град Петрич по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски.

***
София.
От 10.00 часа в Руски културно-информационен център, 3 ет., к.305, ще се проведе научна конференция, посветена на 140-та годишнина от подписването на Константинополския мирен договор. Сред участниците в конференцията са извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, Георги Първанов, президент на България в периода 2002- 2012 и основател на ПП АБВ и председателят на АБВ Румен Петков.

***
София.
От 10.00 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Румяна Ж. обвинена в престъпление по служба - чл.283 НК.

***
София.
От 10.00 часа състав на Административен съд - София ще заседава по делото, заведено по жалба на омбудсмана Мая Манолова срещу „Топлофикация София" ЕАД. Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседанието.

***
София.
От 10.30 часа на ул. „Сава Михайлов" 57 зам.-кметът на София Дончо Барбалов ще провери готовността за възобновяване на дейността на Банката с майчина кърма.

***
София.
От 11.00 часа в партерното фоайе на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция за премиерата на операта "Трубадур".

***
София.
От 11.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на НЦЗПБ, бул. „Янко Сакъзов" №26, ще се състои пресконференция във връзка със стартирането на Проект „Фундаментални, транслиращи и клинични изследвания в областта на инфекциите и инфекциозната имунология", финансиран по процедура Изграждане и развитие на центрове за компетентност, договор BG05M2OP001-1.002-0001-C02.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на национално представителните организации на и за хора с увреждания във връзка с действието на новата наредба за ТЕЛК и предоставените данни от Министерството на здравеопазването.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА Гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение" и Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система „Солидарност" организират пресконференция по повод стартиралата наказателна процедура срещу България от 24 януари 2019 г. и дадения двумесечен срок за становище от българска страна за съответствието на заповедното производство по ГПК и неговото прилагане от съдилищата с правото на ЕС.

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър М., Адам П. и др., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 13.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Янко М., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 22 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валентин И., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Енчо С., Георги Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Десислава И., Биляна П. и Петко Д., обвинени в подкуп.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявления от „Каварна газ" ООД за утвърждаване на цени за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа на територията на общините Каварна и Шабла за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 13.40 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени на „Каварна газ" ООД за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията общините Каварна и Шабла за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 14.30 часа в централата на „АБВ" на улица „Врабча" 23 ръководството на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 14.30 часа в БТПП ще се състои презентация „Подкрепата на Столична община за инвестициите, предприемачеството, иновативните и стартиращи фирми в София".

***
София.
От 14.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа Х въззивен състав на Софийския градски съд ще гледат делото срещу К. Каменаров (чл. 343Б, ал.1 НК).

***
София.
От 15.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Айдън Д., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 17.00 часа в Сохо, зала SoHall, улица „Искър" 4, АЕЖ-България организира дискусия на тема: „Жената в обектива"

***
София.
От 17.30 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представена книгата на Николай Иванов „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски".

***
София.
От 18.00 часа в Чешкия център (бул. „Раковски" 100) ще бъдат представени най-новите книжни издания на „Бохемия клуб" и „Парадокс": „Чешки съновник" от Лудвик Вацулик и „Хотел „Авион" от Иржи Кратохвил по случай 51 години от Пражката пролет.

***
София.
От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека издателство „Скалино" представя дебютната книга с поезия на Евелина Митева като част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека".

***
София.
От 19.00 часа в Театър Азарян ще бъде представен „За кравите" - документална пиеса на Вадим Леванов.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Червената точка" ще бъде открита изложбата "Горен пласт точки".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще бъде представена постановката „Тайна вечеря на Дякона Левски".

***
Бургас
От 11.00 часа Регионалният щаб за борба с ГРИП и ОРЗ ще заседава затворено заседание .

***
Велико Търново.
От 11.00 часа във фоайето на Централната сграда РБ „П. Р. Славейков" ще се състои откриването на изложба - базар „Мартеници".

***
Драгоман.
От 11.00 часа в Драгоман ще бъде тържествено открит първият паметник на Васил Левски в Общината.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Детска градина № 18 ще се проведе Куклен спектакъл „Глупавият вълк" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои панихида и общоградско поклонение по повод 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода - Васил Левски.

***
Добрич.
В АЕМО „Стария Добрич", Възрожденско училище, ще се проведе образователна програма „Мога ли да бъда като Левски?".

***
Добрич.
В Младежки център - Добрич ще бъде представена изложба „Познатият и непознат Апостол".

***
Дупница.
От 11.00 часа в залата на Община Дупница ще започне международна конференция за подобряване на взаимоотношенията между организации, бизнес и спортни клубове с Община Крива Паланка.

***
Варна.
От 09.30 часа в Пункт за базиране Варна ще се проведе ритуал за изпращане на минен ловец „Цибър" от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби за участие във Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО.

***
Варна.
От 11.00 часа в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33 - Александър Паунов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения, ще приема граждани.

***
Варна.
От 16.00 часа във фоайето на Регионална библиотека „Пенчо Славейков" - Варна, на бул. Сливница 34, ще се състои откриване на изложба „Съзвездие Блъскови и Варна".

***
Велико Търново.
От 09.30 часа Апелативен съд - Велико Търново ще заседава по делото срещу „Червеите" - близнаците Илия и Станчо Станчеви, стреляли по Карамфил Бижев и Айдън Хюсеинов в офис във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа паметника на Васил Левски в центъра на Велико Търново ще бъде почетена паметта на Апостола.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в кв. „Пролет" ще бъдат отбелязани 146 години от смъртта на Апостола на свободата.

***
Каварна.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Градския парк ще се състои общоградско поклонение, с което ще бъде почетена паметта на апостола.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще бъде представен „Разпитът" - театрален спектакъл, посветен на 146 години от обесването на Васил Левски.

*** Монтана.
От 17.00 часа в експозиционна зала „Кутловица" ще бъде открита изложба на жени художници, посветена на 8 март.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Пресклуб-Пазарджик ще се проведе пресконференция на евродепутата от ПЕС Момчил Неков на тема „Перспективи пред Европа".

***
Петрич.
От 11.00 часа в Исторически музей ще бъде представена експозицията „Апостолът на свободата". В 13.00 часа ще започне церемонията по награждаване на участниците в областния конкурс „Левски-пример за величие", организиран от ЦПЛР-ОДК в Петрич. В 18.00 часа от градския площад ще започне и факелното шествие в памет на Апостола. От 18.30 часа пред паметника на Народните будители ще бъде поставено началото на литературно-музикален спектакъл „Дела трябват, а не думи".

***
Плевен.
От 10.00 часа в зала „Магнум" на Втора клинична база ще се състои тържествено откриване на новата академична 2018/2019 година за новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас А., обвинен в избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Милена К., Димитър Р. и Славка П., обвинени в издаване и в съответно даване на подкуп за издаване на подправени експертни решения на ТЕЛК.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в сградата на Община Пловдив Два дни преди предпоследния домакински двубой на Марица (Пловдив) с френския шампион Безие (Безие) от Група А на Шампионската лига, кметът на Пловдив Иван Тотев, президентът на волейболния клуб Илия Динков, старши-треньорът на българския първенец Иван Петков, мениджърът Борис Халачев и състезателки на Жълто-сините ще разговарят с представителите на медиите.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде показан филма „Забраненото образование", а от 17.30 - „Методът Монтесори".

***
Русе.
От 14.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе пресконференция за дейностите по новия проект на музея - „Културна екосистема. Човек и природа - музейни образователни модули".

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен, на адрес: ул. „Цар Освободител" № 17, общинските съветници Тодор Начев и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани.

***
Смолян.
От 18.00 часа от читалище „Балкански просветител" в „Райково" ще тръгне факелно шествие, което ще продължи до двора на ППМГ „Васил Левски", с което ще бъдат отбелязани 146 години от гибелта на Васил Левски. От 18.30 часа в двора на гимназията ще се проведе митинг и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Левски, след което ще има заря в памет на Дякона. В тържествените чествания ще участват 101 -ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и ученически блок от ППМГ.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в IX ОУ „Веселин Ханчев" детски отдел на библиотека „Родина" ще гостува на 4а клас.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм „ВАЯ" Фондация Виа Понтика, със съдействието на Спасителен център за диви животни - Стара Загора, ще пусне в естествена среда розов пеликан и 40 други птици, сред които големи белочели гъски и зеленоглави патици.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде открита изложба за Васил Левски - книги и календари от колекцията на Георги Туртуриков.

*** Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината зам.-кметът Найден Косев и представители на различни културни институции, ще говорят за програмата за отбелязване на 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.