Хиляди компании от цял свят на изложение в Дубай, България се представя със специален щанд
Секция: ИКОНОМИКА
18 Февруари 2019 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди компании от цял свят на изложение в Дубай, България се представя със специален щанд

/КРОСС/ Най-голямото в Персийския залив изложение на хранително-вкусовата промишленост GULFOOD 2019 бе открита официално в неделя в Дубай от HП Шейх Хамдан бин Рашид Ал Мактум и министъра на финансите на ОАЕ.
Проявата се организира ежегодно, като първото издание е било през 1987 г. В последното издание на Gulfood през 2018 г. на изложбена площ от 93 000 кв.м. участие са взели 4 055 изложители, а посетителите са били над 66 595 търговци и специалисти от сектор хранително-вкусова промишленост от 153 страни. Изложбата събира водещи специалисти от бранша от цял свят.
На Gulfood 2019 ще бъдат представени нови услуги и иновации, които отразяват промените в потребителското търсене. Събитието отново ще посрещне повече от 5 000 изложители и 120 национални павилиона, които представят продукти в 8 сектора на хранително-вкусовата индустрия: напитки; млечни продукти; мазнини и масла; бобови и зърнени продукти и култури; здраве, уелнес & СПА; месо и птици; световно известни марки и храни от цял свят.

Чуждестранни министри, правителствени служители, световно известни марки, нови изложители и професионалисти от индустрията са признали Gulfood като наистина уникална платформа, свързваща всеки аспект от световната верига на хранителните доставки.на Световен търговски център в Дуба(Gulfood).
На тазгодишното изложение България участва с национален щанд, на който показват продукцията си 31 български фирми. В българската делегация участва д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, която извърши цялостната организация на българското участие на изложението. Д-р Таков се срещна с Фил Хоган, европейски комисар по земеделието и развитието на селските райони и с Марк Нейпиер, Директор на група" Управление на портфолио Изложения, Проекти, Продажби" на Световен търговски център в Дубай.

До този момент ИАНМСП е организирала участия на Gulfood през 2009 г. с национален щанд с участието на 13 фирми, през 2011 г. национален щанд с участието на 10 фирми, 2012 г. национален щанд със 7 фирми и 2014 г. на търговска мисия с участието на 12 фирми.