Убиецът от Нови Искър клал семейството си с брадва, издал го звънящ телефон
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2019 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Убиецът от Нови Искър клал семейството си с брадва, издал го звънящ телефон

/КРОСС/ 25-годишният мъж, който уби родителите си, по-малкия си брат и баба си в Нови Искър, е опитал да прикрие следите на престъплението. Това каза на брифинг пред МВР шефът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Георги Хаджиев. Все още не е извършена експертиза и няма информация кога точно е младият мъж е посегнал на семейството си. Убийството е извършено с брадва, която е намереа на мястото на престъплението.
Стана ясно, че не отдавна младият мъж е бил на преглед в психиатричен кабинет - между 2015-2018 г. Няма обаче данни същинско заболяване, т.е. той не е диагностициран.

Няма данни задържаният мъж да има криминални регистрации, както и да е бил наркотичнозависим. Установено е, че е безработен.Директорът на Столичната полиция Георги Хаджиев даде още подробности по случая.

За престъплението се е разбрало след като колеги на бащата на убиеца, който е работел във военно поделение на Министерството на отбраната, го потърсили, тъй като мъжът не е отишъл на работа втори ден. Хората пристигат на място, вратата им отваря 25-годишният мъж и, във видимо неадекватно състояние, заявява, че родителите му са на погребение в Пловдив.

В последствие обаче от къщата се чуват мобилните им телефони, екипът на Военна полиция влиза в къщата и открива четирите трупа.