Времето остава с пролетно и във вторник
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2019 17:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето остава с пролетно и във вторник

/КРОСС/ През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Във вторник ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието с временни увеличения на облачността.

В сутрешните часове на места там и видимостта ще е намалена. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - предимно между 11 и 16 градуса, малко по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще придобие източна компонента и ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър югоизток. Максималните температури ще са 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В сряда преди обяд ще има временни увеличения на облачността. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.

С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат.