Отново зима: Студ, дъжд и сняг от петък
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Февруари 2019 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново зима: Студ, дъжд и сняг от петък

/КРОСС/ Пролетният полъх в последните дни ни напомни за приближаващата смяна на сезоните. Твърде рано обаче побързахме да изпратим зимата.

Макар до края на седмицата времето да продължи да бъде пролетно - топло, сухо, с дневни температури до 12-15 градуса, в края на седмицата рязко ще си спомним, че още е февруари и пролетта всъщност е ...далеч. Захлаждането ще започне още в четвъртък, но в петък обстановката над страната рязко ще се влоши.

В последния работен ден за седмицата времето ще е облачно и от север на юг ще превалява дъжд, а в нощта срещу събота дъждът на много места бързо ще премине в сняг. Сериозно застудяване ще се усети в събота, неделя и понеделник.Валежите още в събота ще спират и облачността ще се разкъсва, но ще е ветровито и студено. На много места дневните температури ще останат около и малко под нулата. В неделя, понеделник и вторник ще остане студено, с доста ниски минимални температури, на места до минус 5-минус 8 градуса. Дневните температури също няма да са високи и ще са около и малко над нулата. Ще е предимно облачно, но главно в планините и на изток е възможно да превали сняг.Студеното време ще се задържи до четвъртък-петък другата седмица, когато вече дневните температури ще започнат да се повишават, сочат още разгледаните модели. Хладни ще бъдат и първите дни на март.