Общински служители спряха продажбата на дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Февруари 2019 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общински служители спряха продажбата на дете

/КРОСС/ Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Случаят е разплетен в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Там ромско семейство от квартал "Акациите" отвело дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналният документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при при пътуване зад граница, е изгубен.

Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Директорът на Центъра за административни услуги "Възраждане" Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Патрулните коли и разследващи екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.

При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.