Почина модната легенда Карл Лагерфелд (видео)
Секция: Шоубизнес
19 Февруари 2019 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина модната легенда Карл Лагерфелд (видео)

/КРОСС/ Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст, съобщи в. "Фигаро".

Творческият директор на Chanel е бил приет в болница вчера и през последните седмици не е бил в добро здравословно състояние. За състоянието му се заговори още през януари, когато всепризнатата звезда на висшата мода, отсъства и от двете дефилета на "Шанел" (Chanel).

Тогава модни критици коментираха, че никога не е пропускал" да се поклони на публиката след дефиле, откакто дебютира в "Шанел" през 1983 г. Известният с черните си костюми и тъмни очила дизайнер и фотограф криеше възрастта си. Предполага се, че е роден на 10 септември 1933 г. в Хамбург. Той напуска Германия в началото на 50-те години заедно с майка си. Двамата се установяват в Париж. Дизайнерът Пиер Балмен забелязва Карл Лагерфелд, докато работи като моден илюстратор и го назначава за асистент. След това Лагерфелд работи за модните къщи "Жан Пату" и "Клое". От 1965 г. е творчески директор на "Фенди".

През 1983 г. Карл Лагерфелд е назначен за творчески директор на всички колекции - висша мода, прет-а-порте и аксесоари, на "Шанел". Той ръководи легендарната френска модна къща до края на дните си. През 1984 г. основава и модна къща на свое име.

video: https://www.youtube.com/watch?v=XPt1dAwHM_o