Валидираха нова марка за 15 годишнината от членството ни в НАТО
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2019 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валидираха нова марка за 15 годишнината от членството ни в НАТО

/КРОСС/ Ново филателно издание ознаменува „15 години от България в НАТО". Няма друга пощенска администрация в света, която да е направила толкова много за интеграцията към Алианса както „Български пощи". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по повод на новата пощенска марка на тема „15 години от България в НАТО", която валидираха заедно с вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Той уточни, че това е единадесетото издание от 1999 г. до днес, като първата марка е била посветена на 50 годишнината от учредяването на Алианса. Министър Желязков посочи, че няма по-добра алегория за членството ни от ратификацията на протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, който бе гласуван днес в Народното събрание.
„Няма по-добър знак от символиката, издаването и самостоятелния живот на пощенската марка, това е важно не само за филателистите, това е и признание за годишнината и за нашето усещане и гордост за това, че сме достоен член и партньор на другите държави в този Алианс", добави още министърът.