Нови случаи на морбили, заразените вече са 31
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2019 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови случаи на морбили, заразените вече са 31

/КРОСС/ 31 станаха регистрираните случаи на морбили у нас, съобщават от здравното министерство. За последните 24 часа са установени 4 нови заразени - едно дете от Студентски град и три от столичния квартал „Христо Ботев".
Днес от 09:30 ч. до 17:00 ч. в двора на 94 СУ „Димитър Страшимиров" в квартала се поставят ваксини на всички неимунизирани, на възраст от 13 месеца до 18 години.

Мярката е на здравните власти, след като преди дни с дребната шарка бяха диагностицирани 19-годишна майка и 2-годишното й дете, живеещи в квартала. Морбили бе установено и при 9-месечно бебе от село Костенец, пребивавало на същия адрес в кв. „Христо Ботев".

Временни кабинети за поставяне на ваксини ще бъдат отворени и в четирите общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта и Пета МБАЛ. От 21 февруари там ще бъдат поставяни безплатни ваксини на желаещите по инициатива на общината.

От министерството информираха, че всички общопрактикуващи лекари в страната имат задължението да издирят и установят лицата в тази възрастова група, за които няма данни за имунизация.