Предстоящи събитие в страната за 21 февруари
Секция: Предстоящи събития
21 Февруари 2019 06:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събитие в страната за 21 февруари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 09.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция за дигиталното образование - „Образование 4.0“, която ще се проведе в зала 6 на НДК.

От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илия С., Александър В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.  

От 09.30 часа 19-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов и др. (чл. 243-250 чл.).

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно: Заявление с вх. № E-ЗЛР-И-63 от 18.12.2018 г. от „Топлофикация София“ ЕАД за изменение/допълнение на лицензия за „производство на електрическа и топлинна енергия“.

 От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-ПД-48 от 01.11.2018 г. на „ЕНЕРГО-ПРО България“ ЕАД за продължаване срока на лицензия № Л-309-15 от 02.11.2009 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия“. 

От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-ПД-51 от 16.11.2018 г. на „ЧЕЗ“ а.с., за продължаване срока на лицензия № Л-311-15 от 23.11.2009 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия“. 

От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил Т., Милен В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен И. Явор А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христон М., Филип Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Михаил С., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

 От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Браиан С. и Калин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. 

От 13.00 часа в Гранд хотел София, зала София, ет. 2., Централната избирателна комисия и Световната асоциацията на органите за управление на избори A-WEB организират брифинг.

От 13.00 часа в Съюза на българските журналисти ще бъде проведена пресконференция по повод Международния ден на майчиния език, по време на която ще бъде предложено искане да се приеме Закон за българския език и ще бъде учреден Обществен Съвет „Дядо и внуче“ за здравно-духовната, историческа и религиозна култура на подрастващите.

От 13.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Роман Логвиненко, който е обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров.

От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги К., Илко П. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

 От 14.30 часа зала 356 в сградата на парламента на пл. "Княз Александър I" №1, ще се проведе заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.  

От 15.00 часа в хотел „Интерконтинентал“ ще се проведе семинар на тема „Капиталовият пазар като източник на бизнес растеж за малки и средни компании“.

От 15.00 часа в Института за следдипломна квалификация ще се състои информационно събитие, организирано по проект AuToMa: „Автоматизация, трансфер на технологии и управленски практики за растеж на МСП, по-висока заетост и стимулиране на предприемачеството”.

От 17.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представена книгата „Гоце Делчев през погледа на Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Eфрем Каранфилов, Тончо Жечев“. Изданието е сборник от изследвания за живота и делото на Гоце Делчев и биографични факти за него, писани през миналия век. Сборникът ще бъде представен от проф. Андрей Пантев с участието на съставителите Любен Генов – дългогодишен журналист и главен редактор на „Поглед”, „Труд”, и „Отечествен фронт” и Владислав Симеонов – журналист и издател.

От 18.00 часа в Национална галерия – Двореца ще бъде открита изложбата „Александър Петров (1916-1983)“, представя 190 живописни произведения, рисунки, литографии и ескизи на художника.

От 18.00 часа в галерия „Алма Матер” ще бъде открита изложбата на Есра Ерсен Swimming Pool и ще се състои среща с художничката.

От 18.00 часа в зала 2 на Софийския университет ще се проведе творческа вечер на Йонка Найденова и Иво Панов – преводачи и литературоведи, с представяне на новите им книги.

От 18.30 часа в зала „Средец“ на хотел „Балкан“ ще бъдат отбелязани 25 години от началото на дейността на Фондация „Конрад Аденауер” в България.

От 18.30 часа в Литературния клуб на Столичната библиотека ще се състои среща с Йордан Ефтимов - поет на месеца за февруари в библиотеката.

От 19.00 часа в OBORISHTE 5 Gallery and Hall ще бъде открита изложбата The World $ Yours на Хубен Черкелов – Houben R.T.

От 19.30 часа в клуб „Карусел“ актьорът Владимир Карамазов ще участва в нова образователна платформа „Игра на чатботове“.

*** Бургас 

 От 17.00 часа в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти” 5 общинският съветник от ГЕРБ Лиляна Драгоева организира приемна за граждани.

*** Благоевград 

От 10.00 часа в Зала „22-ри септември“ ще се състои събитие в рамките на проект „Занаяти и социална икономика: движеща сила за растеж чрез социално включване в трансграничния регион” с акроним „SocialCrafts“, финансиран по програма INTERREG V-A ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2014 - 2020.

От 12.00 часа пред Община Благоевград ще се проведе благотворителна изложба базар под надслов „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.

*** Варна 

От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Бонка Банкова ще приема граждани.

От 18.00 часа в Арт салона на Радио Варна ще се проведе за осма поредна година благотворителната инициатива Дарителски кръг „За Варна“.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция на Фондация „Да играем”. Ще бъдат представени гостите и програмата в третото издание на Фестивала на настолните игри във Велико Търново.

От 17.30 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се проведе представяне на новата книга на Николай Иванов „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски.

От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Омагьосаният кръг“ с автор Иван Иванов.

От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски“ ще започне концерт на Видинската симфониета и Формация „София“.

*** Видин 

От 13.00 часа пред залата на Общински съвет Видин ще се състои среща на председателя на Парламентарната група на коалиция „БСП за България“ и председател на НС на БСП Корнелия Нинова и кметове представители на Сдружението на кметовете на кметства.

*** Габрово  

От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъде представена първата самостоятелна музейна изложба на Кирил Станоев със заглавие „Събота сутрин, -2 °С, усещат се като -7 °С.

*** Горна Оряховица

От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе интерактивно обучение за младежи на тема „Безопасен интернет“

*** Добрич

От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за бъбречна трансплантация в чужбина на Христо Атанасов Кунчев.

*** Кюстендил

От 15.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет – Кюстендил ще се състои пресконференция по повод предстоящо заседание на местния парламент.

*** Ловеч 

От 11.00 часа в залата на Общински съвет Ловеч ще се проведе начална пресконференция по проект за сградата на РУ „Полиция“ - Ловеч.

От 17.00 часа в кино „Космос“ режисьорът Степан Поляков и композиторът Митко Щерев ще имат среща с ловешките зрители по повод премиерата на петсерийния филм DEUS NOBISCUM / „СЪ НАМИ БОГЪ“.

*** Пазарджик 

От 12.30 часа в Пресклуб- Пазарджик Сдружение "Съюз за независимо творческо общуване" представя Кампания за повишаване на имиджа на продуктите от аквакултури.

*** Плевен 

От 13.30 часа в зала ,,Катя Попова" ще се състои състезание-игра по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ с участието на ученици от шести и седми клас.

*** Плевен 

От 18.30 часа в кафе ,,Бордо" ще състои представяне на книгата ,,Има ли места в Рая" на писателката от сирийски произход Даян Шаер.

От 18.30 часа в зала ,,Катя Попова" ще се състои концертът ,,Мечтите се сбъдват" на учениците от класа по поп и джаз пеене от Национално училище по изкуствата ,,Панайот Пипков" с ръководител Доротея Люцканова

От 19.00 часа в Големия салон на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" гостува Драматичен театър- Ловеч с постановката ,,Божан, Петър и Павел"- по ,,Гераците" от Елин Пелин.

*** Пловдив 

В 09.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола К., обвинен в умишлено убийство.

В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай Н. и Бренченс Й., обвинение в придобиване и разпространение на високорисково наркотично вещество – кокаин.

От 11.30 часа в Аграрния университет ще отвори врати Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия със селскостопански и други продукти. Той е първият по рода – за насърчаване на млади предприемачи, иницииран от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ).

От 18.00 часа в Малката Базилика на бул. „Княгиня Мария Луиза“ ще се проведе събитие, посветено на Международния ден на майчиния език. 

Пловдив./ с. Старосел  

В 14.00 часа в комплекс „Старосел“ предприемачи ГЕРБ ще проведат регионален форум „Земеделие и икономика. Тенденции и предизвикателства“. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

*** Силистра

От 10.30 часа за 20-и път в ОУ „Отец Паисий“ Силистра ще бъде проведена церемония на 100-ия ден от началото на първата учебна година в найновите випуски на най-старото училище в областта.

*** Сливен 

От 11.00 часа в Художествена галерия „Димитър Добрович“, „Узунова къща“, ще бъде представен каталогът „Живопис - избрано“.

*** Стара Загора

От 10.30 часа в Държавен куклен театър Стара Загора ще се състои предпремиерата и пресконференция с екипа на спектакъла „Меко казано” от Валери Петров.

От 17.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои пресконференция на проф. Живко Желев.

От 17.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба с мартеници на Таня Иванова и приятели, озаглевена „Мартенски вълнениЯ”.

*** Хисаря./ с. Старосел 

От 14.00 часа часа Предприемачи ГЕРБ ще проведат регионален форум „Земеделие и икономика. Тенденции и предизвикателства“ в комплекс Старосел. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който ще даде яснота по темата за общата селскостопанска политика след 2020 година и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който ще говори за новостите и тенденциите в икономиката.

*** Чирпан

От 17.30 часа в реновирания киносалон на Средно училище „Пейо К. Яворов“ десетокласници ще направят възстановка на наказателен съдебен процес по действителен случай.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

 От 10.00 и от 11.00 часа в Административен съд ще се проведе заседание във връзка с оспорени решения от община Шумен за налагане на финансови корекции.  

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания”.

От 14.00 часа в зала в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука”.

От 16.00 часа в зала в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Бюджет и финанси”.