Селфи с газов пистолет вкара в болница 16-годишно момче от Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2019 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Селфи с газов пистолет вкара в болница 16-годишно момче от Бургас

/КРОСС/ 16-годишно момче се простреля с газов пистолет в Бургас в опит да си направи селфи. Обяснението, което младежът дал пред полицаите, е, че открил оръжието на улицата.

Момчето остава за наблюдение в бургаската болница. То е с два шева на главата. Назначени са експертизи, които да установят собствеността на пистолета и дали е откраднат, или изгубен.

Мартин е дете със специални образователни потребности и психолог работи с него. Педагогическият съветник в училището Адриана Рангелова разказа в предаването „Тази сутрин", че той не е конфликтен и затова са били изненадани от случилото се.Все още тече проверка и не е ясно как оръжието е попаднало в ръцете на момчето, обясни Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция" в Бургас. Не е потвърдена версията, че всички от семейството са знаели за пистолета. Проверяват се всички версии по случая.

Комисар Рачев уточни, че по инициатива на МВР тече обсъждане за установяване на по-строг режим, който да не позволява придобиването на такъв тип оръжие, за да се предотвратят подобни инциденти с малолетни и непълнолетни лица.

„Според мен е малко вероятна версията пистолетът да е намерен случайно. Газовите оръжия също подлежат на регистрационен режим в районните управления. Най-вероятно става въпрос за оръжие, върху което също има номер, така че може да се проследи на кого е", коментира директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Такова оръжие е опасно, когато произведе изстрел в близост до важен орган. Често се преправя и в бойно, припомни Спиридонов.