Experian България е “Топ Работодател“ за 2019 в страната
Секция: ИКОНОМИКА
21 Февруари 2019 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Experian България е “Топ Работодател“ за 2019 в страната

/КРОСС/ Experian България е първата ИТ компания в страната, която бе отличена като ‘Топ Работодател' за 2019 с локална сертификация от Top Employers Institute. Признанието бе връчено на официална церемония в Амстердам, Холандия, на 14 февруари 2019г.
Годишното проучване и одит на института отличава водещи работодатели по целия свят. Връчването на отличието се осъществява след независимо детайлно проучване на процесите в компанията от международни експерти. Признанието се дава след задълбочен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси, които предоставят условия на служителите да се развиват професионално и личностно и които насърчават талантите на всички нива в организацията.

През последната година офисът на компанията отчита растеж с близо 200 човека, високи нива на ангажираност и принадлежност към работодателската марка, като същевременно поддържа постоянна тенденцията за възможности за израстване чрез разнообразни форми на обучение и развитие на хората.
Софийският офис на Experian отваря врати през 2004 г. През годините компанията развива продукти за изчисляване на кредитен рейтинг и риск, комбинирайки Big Data с аналитични модели, предотвратяване на измами и автоматизация на процеси. Experian България обединява ключова част от глобалния аналитичен капацитет на компанията, а служителите вече наброяват над 1000 човека.
Със засилващото се стратегическо позициониране в страната на компанията й предстои преместване в нова сграда, която се намира на бул. „Цариградско шосе" 7-11.