Марокански вина ще пием догодина на Винария
Секция: ИКОНОМИКА
21 Февруари 2019 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марокански вина ще пием догодина на Винария

/КРОСС/ Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят на най-престижна изложба за лозарство и винарство в Източна Европа - това заяви при посещението си на ВИНАРИЯ 2019 посланикът на Кралство Мароко у нас Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи. Тя сподели, че е впечатлена от качеството и многообразието на представените в изложението вина.
В Мароко най-популярният винопроизводителен район е Мекнес, разположен в северната част на страната. Той е известен с типичните сортове Carignan и Cinsault, но на територията му се отглеждат и разновидности на бордо и рона, мускат, совиньон и шардоне.
„Много се радваме за проявения интерес от страна на Н. Пр. Закия Ел Мидауи и ще задълбочим контактите си с посолството на Мароко, за да направим взаимноизгодно предложение към производители и търговци от африканската държава. По този начин ще се обогати международното участие в АГРА и ВИНАРИЯ, ще дадем възможност благородното състезание между различни продукти, вина, напитки да се допълни с още един сегмент", коментира главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той уточни, че до момента в националния изложбен център са участвали марокански компании от машиностроителния сектор. Знаем, че Мароко е производител на консерви, предпочитани в Западна Европа, а Пловдивският панаир може да ги презентира пред потребителите в Източна Европа, допълни Соколов.