Банката обеща да върне на клиентите парите, присвоени от служителка в Нова Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2019 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банката обеща да върне на клиентите парите, присвоени от служителка в Нова Загора

/КРОСС/ Присвоените пари от банковата служителка в Нова Загора ще бъдат възстановени на клиентите на банката, съобщи днес Георги Султанов, регионален банков мениджър. Той коментира, че тече вътрешна проверка и се издирват пострадалите клиенти. До момента е установено, че парите са източвани чрез дебитни и кредитни карти.

Бившата вече директорка на финансовия център Биляна Манчева, обвинена в присвояването на над 400 хиляди лева от понеделник е в следствения арест в Сливен, а вчера Окръжния съд и наложи постоянна мярка „задържане под стража."

Султанов обяви, че банката ще направи всичко възможно да възстанови парите на пострадалите, но не посочи срок, в който това ще бъде направено. „Правим всичко възможно и ще направим, така че ще си получат сумите", каза той и съобщи, че „в най-близко време" ще бъдат казани сроковете.

Султанов отрече слуховете, че присвоените суми са много над обявените 400 хиляди лева. „Това, което и вие официално показвате в новините, това е сумата. Около 400 хиляди". Той бе категоричен, че служителката е действала сама и няма друг замесен в случая.

Днес клиентът, от който започна разплитането на случая разказа, че е всичко е започнало, когато е направил опит да си плати семестъра в клона на същата банка във Велико Търново. „Поисках извлечение от сметката. Беше ми предоставено. Разгледахме я с мениджър продажби и установихме, че са теглени парите ми от дебитна карта, която аз нямам такава 49 пъти. Ами някъде над 22-23 хиляди лева имах, но реално налични имах около 167 лева", каза клиентът, който пожела да остане анонимен.