Борислав Цеков съди Комисията за защита на личните данни, защото решението на Десислава Атанасова е незаконно
Секция: ПОЛИТИКА
22 Февруари 2019 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борислав Цеков  съди Комисията за защита на личните данни, защото решението на Десислава Атанасова е незаконно

/КРОСС/ "Няма никакви причини и основания аз да се оттегля от екипа на президента. В случая дори бих искал да кажа, че искането за подобно решение от страна на Десислава Атанасова, това е по-скоро нейно индивидуално изказване, е на позицията като цяло на ГЕРБ" това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Борислав Цеков, член на правния съвет на президента Румен Радев.

Според него, тя е била подведена от някакви неверни публикации в една група сайтове. Първото невярно, което тя казва е, че е имало осъждане в мое лице или на господин Петър Кичашки по отношение на злоупотреба с лични данни, каза Цеков.

Осъждане няма и не може да има, защото няма нито наказателни дела, нито каквото и да било, а става дума за едно административно производство. Борислав Цеков обясни, че по време на събирането на подписи за референдума през 2016 години техни недоброжелатели са вписали в подписката чужди данни, за да дискредитират инициативата им.

По думите му на това основание в КЗЛД са постъпили няколко жалби. Две от тях комисията е отхвърлила, а за другите четири, е наложила глоби, без да ги уведомява.

Борислав Цеков коментира, че всъщност той съди Комисията за защита на личните данни, защото нейното решение е незаконно, неправилно, тъй като той и Петър Кичашки не са били призовани или уведомени, както и не им е дадена възможност да представят възражения.