Парламентарният контрол под въпрос заради отсъствието на социалистите
Секция: ПОЛИТИКА
22 Февруари 2019 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентарният контрол под въпрос заради отсъствието на социалистите

/КРОСС/ Програмата на парламента днес предвижда ратификация на допълнителното споразумение към Меморандума за разбирателство между Министерството на образованието и Европейската организация за ядрени изследвания. Поради отсъствието на социалистите няма яснота дали ще се проведе парламентарен контрол.

Допълнителното споразумение определя правилата за управление на вноските и изпълнението на общия фонд в съответствие с меморандума за поддръжка и експлоатация на Си Ем Ес детектора заедно с неговите изменения. Така ще бъде осигурено пълноценно участие на колективи от учени, инженери и специалисти от българските научни организации и висши училища във фундаменталните изследвания и технологични разработки, извършвани в ЦЕРН, както и ще улесни достъпа на български кадри до работните места в ЦЕРН.

Напускането на НС от депутатите от БСП постави под въпрос провеждането на редовния парламентарен контрол. Причината – отсъствие на народните представители, задали въпрос. Обсъжда се да бъде изслушан член на кабинета.

За 11 часа пред парламента е обявен протест с искания за честни избори, за спиране на грабежа от политици и олигарси и за повишаване на заплатите и пенсиите.