УНИЦЕФ и NOVA с благотворителен концерт срещу насилието в училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2019 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНИЦЕФ и NOVA с благотворителен концерт срещу насилието в училище

/КРОСС/ Десетки популярни личности обединяват сили в една обща кауза – по-сигурна учебна среда за децата у нас. Това ще се случи в събота вечер на благотворителен концерт, който NOVA ще излъчи на живо. През ноември УНИЦЕФ и NOVA започнаха кампанията "Заедно срещу насилието в училище". Статистиката сочи, че всеки ден 30 деца стават жертви на насилие в класната стая.

Подготвяме страхотен спектакъл от 20:00 ч. в Централния военен клуб. Редица звезди ни подадоха ръка в инициативата.

Ще можем да видим Кирил Маричков, Яна Маринова, Тити Папазов и куп други актьори и певци, каза в студиото на „Здравей, България” представителят на УНИЦЕФ за България Деница Каменова. Тя допълни, че ще бъдат показани истински истории от живота в училище.

Хората могат да ни подкрепят и чрез SMS. По този начин ще наберем средства за финасиране на програмата, която ще разработим. Нашите експерти ще влязат в училищата от следващата учебна година. Ще работим три години.

Целта е да направим анализ на ситуацията и да работим съвместно с учители, родители и деца. След края на програмата отново ще направим анализ, за да видим какви са резултатите, заяви Каменова.

Според треньора Тити Папазов най-големият проблем е, че обществото е свикнало с тази ситуация. Ако хората обърнат внимание на проблема, тогава може би ще има резултати. Не бива да си затваряме очите и да го приемаме за даденост, допълни Папазов.