Районен съд – Пловдив наложи административно наказание глоба в размер на 2000 лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Районен съд – Пловдив наложи административно наказание глоба в размер на 2000 лева

/КРОСС/ Районен съд – Пловдив наложи административно наказание глоба в размер на 2000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година на И. В. за извършено спортно хулиганство – участване в сбиване.

За същото спортно мероприятие, проведено в гр. Пловдив на 26.11.2017 г., Районният съд е наложил на други десет лица, участвали в същото сбиване, различни санкции по Закона за спортното хулиганство /ЗООРПСМ/.

На всеки от тях е наложена административна санкция - глоба, определен брой денонощия в поделенията на МВР, забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок, различен за всяко лице, в зависимост от степента на вината му.

Районна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда единствено срещу И. В., като му е повдигнато обвинение за това, че на 26.11.2017 г. в гр. Пловдив е извършил едро хулиганство.

С оглед на събраните по делото доказателства съдът приема, че в случая не е извършено едро хулиганство, а вината на И. В. е за участие в сбиване, в което участват и останалите 10 лица, санкционирани по Закона за спортното хулиганство.

Административната санкция глоба в размер на 2000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година за извършения от И. В. акт на спортно хулиганство е наложена на основание чл. 21 т. 10 от ЗООРПСМ.